Svatomartinska husi rolada

Menza: Technicka

Svatomartinska husi rolada

Originalni recept: "Na rozpalene maslo a olej vlozime cibuli, smazime 5 minut. Snizime teplotu a smazime dalsich 5min, pridame nakrajene susene svestky, nasekane oprazene kastany, pridame vyvar a varime 5-8 min. Pridame nasekanou housku, cerstve bylinky a nechame kratce povarit, nechame vychladnout. Rozprostreme vykostenou husu potreme nadivkou, stocime do rolady, kterou stahneme provazkem. Muzeme pokminovat a jeste zabalime do alobalu, peceme na 150°-180°C 1,5-2 hod." Bohuzel mi to absolutne v nicem nepripomina husi roladu kterou jsem dnes mel! Uznavam, ze vzhledem k honosnemu nazvu je prostor pro improvizaci velky, nicmene to co mi bylo predlozeno kuchar nemohl myslet vazne. Maly kousek husiho masa, velky kus mleteho (same sadlo, kuze a vsechny dalsi zbytky co lze pridat) a uprostred pekne odporna klobasa. Mohu Vas pozadat o recepturu, aby bylo mozno srovnat s originalem a take o cenovou kalkulaci? Rad bych vedel kolik dle Vas stal ten rozemlety hnus. Dekuji J. Kocourek

Anonymni - 11.11.2009 20:11

Vazeny pane Kocourek, Na zacatku mi dovolte Vam podekovat za to,ze jste se pod svuj prispevek podepsal. Mate pravdu , ze nazev Svatomartinska rolada skyta mnoho variaci. Vami citovany,udajne originalni recept najdete na internetu a vymyslel jej pan Liska z restaurace Sokolovna. My,protoze se musime drzet financnich moznosti,jsme zvolili obmenu receptury Strasburska kachna dle Tescoma kucharky. S pozdravem Eichler Jiri provozni Technicke menzy

Anonymni - 12.11.2009 12:11

Vazena pane Eichlere, zacinam mit stale silnejsi pocit, ze si ze zakazniku delate legraci. Je to kachna nebo husa? Proc se to nutne jmenuje Svatomartinska husi rolada, kdyz to nema nic spolecneho s zadnou husi roladou? Ten recept na Strasburskou kachnu jsem si nasel - sice na mne original take neprobouzi velkou chut k jidlu (on kuchar ktery do kachny cpe tolik dalsich druhu masa by si asi dalsi karieru mel rozmyslet), ale porad v nem neni ta odporna klobasa a nepouziva se v nem odpad ale ciste maso. A ted ke druhe casti. Kolik ten hnus stoji v nakladech? Jako provozni predpokladam mate vykalkulovany naklady. S pozdravem J. Kocourek

Anonymni - 17.11.2009 14:11

Reagovat


kontrolní obrázek