Cous-Cous

Menza: Masarykova kolej

Dobrý den, ráda bych předem moc poděkovala za to, že se snažíte vařit zdravá bezmasá jídla (nejen sladká!), moc si toho vážím.

Dnes jsem ale u vás již poněkolikáté jedla cous-cous a musím si postěžovat na to, jak je připravován. Většinou je velice suchý, dnes až skoro nedovařený, zeleniny jen pomálu. Nedal by se, prosím, cous-cous něčím "zvlhčit"? Doma to například děláme rajčaty v plechovce či jogurtem, možná i trocha zeleninového vývaru by šla? Či alespoň máslem - to jste jednou také udělali a bylo to lepší. Jen prosím nezavádějte žádné "UHO" s dochucovadly, to by bylo krok zpět...

Děkuji a věřím, že se u vás zdravá strava najde pevné místo.

Markéta - 05.04.2017 12:04

Dobrý den, Markéto,
děkujeme za ocenění i povzbuzení k přípravě více zdravějších pokrmů. Rádi bychom je vařili daleko častěji, ale čísla hovoří jasně, „smažák“ nebo řízek a hranolky jsou mezi studenty největším hitem.
Píšete o cous-cousu, že byl na Vás příliš suchý… Obecně mají naši strávníci takto připravený cous-cous rádi, ale pokud potřebujete svoji dodatečnou úpravu, lze najít jednoduché řešení: v nabídce menzy máme i bílé jogurty, zeleninové saláty a/nebo můžete požádat o porci másla, soli, pepře atd. a jídlo si upravit dle svých chutí.
Těšíme se na Vaši další návštěvu a přejeme dobrou chuť!

Vedoucí GÚ MK - 07.04.2017 02:04

Dobrý den,

děkuji za vaši odpověď, já věřím (a také to sama vždy vidím), že si lidé cous cous dávají. Nicméně - jste si jistý, že ho mají rádi suchý? Dělali jste si nějakou anketu? Moji kolegové ho například považují přímo za dusivý.

A opravdu máte v nabídce menzy zeleninové saláty? V 90 % případů tam vidím spíše majonézové saláty/pomazánky.

Od zeleninových salátů jste v posledních měsících, spíše letech dost upustili. Váš okurkový mám například velice ráda, ale ten už jsem u vás hodně dlouho neviděla.

Markéta - 19.04.2017 12:04

Reagovat


kontrolní obrázek