Původ potravin a jejich kvalita

Menza: Strahovská

Dobrý den, zajímal by mě původ potravin, hlavně tedy masa, ale i ostatních surovin (zelenina, sýry...). Rád bych věděl stát, ze kterých pochází, a nebo nejlépe vašeho dodavatele.
Dále bych chtěl vědět na (v) jakém oleji smažíte (zejména hranolky, řízky...). Používáte na přípravu některých jídel palmový olej?
V neposlední řadě jsem zaslechl, že krokety obsahují i sýr, ale záleží to na výrobci a jeho receptuře, jak jsou na tom vaše krokety?
Dále bych rád věděl, jak se to má s čerstvostí zeleniny. Zdali je každý de čerstvá, nebo někde vytahujete z mražáku postarší kusy. Liší se čerstvost zeleniny v příloze, salátech či vegetariánských jídlech?

Tomáš - 12.03.2016 11:03

Dobrý den, původ potravin je ČR a EU. Olej používáme slunečnicový a řepkový. Krokety které používáme obsahují sýr. Zelenina do salátů se objednává denně čerstvá. Mraženou zeleninu používáme v kuchyni dle platných receptur jako součást některých hlavní jídel.

Aleš Růžička
vedoucí menzy Strahov

Aleš Růžička - 15.03.2016 09:03

Pokud je v kroketach v restauraci syr, tak jsem si nevsiml, ze by u nich bylo v alergenech napsano mleko. Jinak super, ze nepouzivate palmovy olej :)

Tomas Hyhlik - 15.03.2016 21:03

Reagovat


kontrolní obrázek