Gratinovaná brokolice se sýrem ,brambory vařené

Menza: Strahovská, datum: 27.01.2009

Mohu se zeptat na recept dnešního jídla "Gratinovaná brokolice se sýrem ,brambory vařené" ? Konkrétně se mi jedná o tu bílou hmotu co byla vpracovaná do brokolice. Díky

Ten co rád bezmasá - 27.01.2014 14:01

Dobrý den,
bílá hmota, kterou zmiňujete se nazývá bešamel(základní bílá omáčka)Postup přípravy bešamelu : z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme studeným mlékem nebo smetanou a pomalu vaříme asi půl hodiny. Podle chuti přisolíme a pro lepší chuť můžeme během vaření do omáčky přidat půl cibule, 1 hřebíček a trocha pepře.Tato omáčka se používá na přípravu jiných bílých omáček např.koprová nebo houbová bílá om. , ale také na zapékané pokrmy jako jsou např.Lasagne nebo jakákoli zapékaná zelenina(např.Brokolice, květák apod.)Postup celé receptury:Brokolici uvařit do měkka jemně smíchat s bešamelem položit na plech nebo zapékací misku posypat sýrem a zapéci, pak už jen podáváme s bramborem nebo třeba opečeným toastem a stačí už jen popřát dobrou chuť.S pozdravem kolektiv Menzy Strahov

Kuchař - 27.01.2014 18:01

Reagovat


kontrolní obrázek