Názvy jídel

Menza: Strahovská

Dobrý den,
byl by veliký problém si přestat vymýšlet názvy jídel a začít používat názvy, které strávníkovi řeknou, co se za tím skrývá? Chápu, že se snažíte o originalitu, ale je to spíše trapné (např. dnešní "Vepřové maso Švey.Ču-Žou, rýžové nudle").

Kathy

Kathy - 20.12.2012 11:12

Vážená Kathy,
gastronomie jako taková se vyvíjí od počátků vzniku světa a to tím , že každá doba a každá země či kraj jako takový si postupem času uzpůsobovalo svou krmi dle obrazu svému.A též se stávalo, že určitý pokrm někdo jiný převzal malinko si poupravil ingredience a samozřejmě i jinak nazval a to se děje od věky věků až dodnes.Nic méně k té Vaší dnešní výtce\\\\\\"Vepř.maso švej-ču-žou\\\\\\" toto jídlo je již po staletí zapsáno jako asijské jídlo(konkrétně ČÍNA) v jídelních recepturách, chci tím jen říci, že jsme si jej nevymysleli my, ale že je normálně používané v jakýchkoliv restauračních zařízeních či jídelnách.Nicméně s Vámi souhlasím, že z tohoto názvu nepoznáte co na Vás čeká,ale od toho jsou na jídelnách vzorové porce a nebo není problém se zeptat vydávajícího kuchaře či kuchařky co dané jídlo obsahuje a nebo v dnešní době světové techniky zagooglovat na internetu,který Vám na 90% určitě poradí.Určitě nechceme býti trapní, ale chceme, aby Vám jídlo chutnalo.Hezký den a snad dostačující odpověď Vám přeje Kuchař Milan

Kuchař - 20.12.2012 17:12

Švej-Ču-Žou je přeci úplně normální název jídla, to chtěl ten náročný pán v Bobovi a Bobkovi.... Vážený pane moc se omlouváme, ale Švej-Ču-Žou pro Vás náš kuchař nemůže připravit, jelikož nám došlo Žou. Máme pouze Švej-Ču.

Zu - 20.12.2012 17:12

Jídla v menzách jsou dobrá. Děkuji Pavel

Pavel - 25.12.2012 12:12

V jaké kuchařce lze nalézt dnešní "Smažený trojboj" ? Můžete naznačit z čeho se skládá? Díky

PT - 09.01.2013 13:01

V kuchařce se nenachází je to vlastní receptůra ve zkratce: smažený sýr,smažený kuř.řízek,smažený vepřový řízek.

Kuchař - 09.01.2013 13:01

A proč to tedy není uvedeno na cedulce? V různých restauracích se to skládá z různých věcí.. Např. ze 3 druhů sýru.

PT - 14.01.2013 12:01

Dobrý den,
ano máte pravdu mohlo by to býti uvedeno na cedulce u vzorové porce,ale vězte, že tento pokrm v této menze vaříme už pár let a nikomu to nepřišlo tak tajemné, neboť dle vzorové porce poznal oč jde a nebo se zeptal přímo u výdejce.
Nicméně pokud to jen trochu půjde bude naší snahou sdělit Vám co jaké jídlo obsahuje za složky, ale zároveň Vás prosíme pokud tak neučiníme nebojte se zeptat?
Přejeme krásný den

Kuchař - 14.01.2013 15:01

Když jsem na místě, a vidím tři osmažené věci..opravdu se mi nechce z tvaru něco věštit. Když jsem na místě. Mohu se zeptat. Je trošku ponižující tam každý den běhat mezi jednotlivými výdejními místy a ptát se co je v jakém jídle obsaženo. Nemluvě o tom, když si přečtu jídelní lístek na webu a je mi to k prdu, protože se musím dojít zeptat kuchaře co v tom je, a jestli na to mám vůbec chuť. (Nedej bože na něco být alergik)

PT - 15.01.2013 12:01

To jste se zase vyznamenali.. "Dědovo pálivé ucho" ? Můžete mi říct kdo tiskne ty cedulky..a kdo je tak línej že pod to nemůže napsat hlavní ingredience složení?

Polévkář - 19.03.2013 12:03

Reagovat


kontrolní obrázek