Skladba jídel

Menza: Podolská

Dobrý den, mám dva dotazy ke skladbě jídel, která se vaří v Podolské menze a která se vozí na Horskou a Karlovo nám.
1) Proč je pro stejné jídlo používáno "x" různých názvů?
Narážím na jídlo Katův šleh, které je naprosto shodné s Kuřecím soté (s dnešní variantou Kuřecí soté Rektorův bič) a Kentonské nudle s kuřecím masem, které je také naprosto shodné, lišící se akorát v tom, že je směs nandána na nudle, které se, mimochodem, kvůli své délce a tloušťce nedají pořádně jíst. Jistě to nejsou jediné tři názvy tohoto identického jídla. Ano, na oko to vypadá hezky, že je váš jídelníček pestrý, ale účel to opravdu nesplňuje. Je opravdu mrzuté, když si dám jídlo a vzápětí zjistím, že toto jídlo jsem měl vlastně před pár dny, jen pod jiným názvem...
2) Z jakého důvodu je vždy v pondělí v nabídce stejný typ omáčky - Frankfurtská, Hamburská atd., u kterých je jediný rozdíl v tom, zda-li je do omáčky přidán salám, hrášek, okurka, nic, či něco podobného... Opravdu nejde měnit alespoň dny, kdy je tento stejný typ omáčky nabízen? Jaký je důvod, že jsou nabízeny vždy každé pondělí?
Předem děkuji za odpověď

Martin - 26.11.2012 19:11

Dobrý den. Máte pravdu katův šleh a kuřecí soté jsou podobná jídla která se liší použitím druho masa vepřové nebo kuřecí, ale kantonské nudle je něco uplně jiného je to tzv.čína a jako příloha jsou použité italské fettuccine .
Co se týče pondělních omáček tak jsou pokaždé jiné např. frankfurtská je papriková omáčka hamburská je smetanová omáčka jako svíčková. Na pondělí musím psát jednoduší jídla jelikož není čas na přípravu jako jiné dny. S pozdravem R. Svoboda

Richard Svoboda - 30.11.2012 13:11

Reagovat


kontrolní obrázek