Knedlíky s vejci, okurka sterilovaná (27.4 Kč)

Menza: Strahovská

Plná cena 55 Kč. Recept na jednu porci: vem knedlíky za 4 Kč, vejce za 9 Kč, soli a podravky za 10 Kč !!!. Na oleji lehce osmaž knedlíky, mezitim rozklepni 3 vejce, rozmíchej je a osol je (množtsví asi jedna zednická lžíce), smaž tak dlouho, až knedlíky uschnou a vejce bude připomínat ztvrdlou montážní pěnu. Nakonec vše zazdi podravkou, aby to nebylo málo slané, a přidej kyselý okurek za 0,5 Kč. Za 24 Kč (vč. oleje apod) dokonale přesolené a nepoživatelné knedlíky vejci, perfektně útočící na funkci ledvin. A to vše s příjmem z jedné porce 31 Kč. Malá rada nazávěr. Osolíš-li normálně, může tvůj příjem za porci stoupnout až na 41 Kč. Děkuji menzovní večeři za inspiraci ke psaní receptů a také za to, že jsem se po povečeření dozvěděl, kde jsou ledviny :-D

Honza - 16.06.2010 19:06

Dobrý den pane Honzo. Velmi mě mrzí, že jste si na knedlíkách s vejci nepochutnal, naopak podle Vašeho názoru byly nepoživatelné. Je možné, že pro Vás byly moc slané, jak píšete. Já osobně jsem je k jídlu měla a pro mě byly chutově, co do soli, normální, ale to je vždy subjektivní názor..Rozhodně do knedlíků s vejci nepoužíváme podravku. Pokud by se Vám tato situace někdy stala znovu, ihned prosím jídlo reklamujte u službu konajícího provozního. Přijměte prosím naši omluvu. Irena Růžičková, provozní menzy Strahov

Růžičková- menza Strahov - 17.06.2010 06:06

Podravka v tom jídle opravdu byla, možná ne záměrně, ale poznám ji spolehlivě. Co se týče slanosti, tak to bylo fakt moc a to nesolím zrovna málo. Nadruhou stranu chápu, že ve větším množtsví prostě kuchař nemůže ochutnat z každé části kotle. Pokud se to vyskytne ojediněle, tak se to dá pochopit, takže se z toh onemusí dělat věda.

Honza - 17.06.2010 13:06

Reagovat


kontrolní obrázek